Al 30 jaar vaste partner in tijdelijke accommodaties

25 november 2021

Binnenkort verder onder een nieuwe naam

Dit jaar bestaat ons bedrijf 30 jaar. Vanaf de start op 25 november 1991 is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend partner in tijdelijke accommodaties. En hoewel het bijzondere tijden zijn, is het zeker reden voor een bescheiden feestje. Het bedrijf is volop in ontwikkeling en is razend druk. Waarbij de veranderingen in de markt ervoor hebben gezorgd dat Intertent haar dienstverlening verder heeft uitgebouwd en heeft besloten binnenkort onder een andere naam verder te gaan: Intersettle.

Een nieuwe fase

Intersettle is geen nieuwe naam, als onderdeel van Intertent is het bedrijf sinds 2009 al actief op het gebied van tijdelijke huisvesting. En dat is ook precies waarom Intertent ervoor kiest om alle diensten onder te brengen onder Intersettle. Want hoewel Intertent een household name is, dekt het woord tent de lading eigenlijk niet meer.  Naast evenementen accommodaties richt het bedrijf zich steeds meer op de turn-key oplevering van tijdelijke accommodaties. Intersettle doet de totale dienstverlening eer aan. Tijdelijke accommodaties voor evenementen én voor tijdelijke huisvesting. Het bedrijf is klaar voor de toekomst en zal zich blijven ontwikkelen om zo de dienstverlening naadloos te laten aansluiten op de eisen en wensen vanuit de markt. Met de vertrouwde kwaliteit en professionaliteit die klanten gewend zijn.

Een bedrijf in ontwikkeling

Er is veel veranderd in de afgelopen 30 jaar. Waar tenten vroeger nog bestonden uit houten en later stalen constructies – in een tijd waarin er nog geen gemechaniseerde hulpmiddelen waren en alles afhing van mankracht –  is dit inmiddels allemaal vervangen door aluminium. En met de toevoeging van Intertents slimme technologische ontwikkelingen werden deze constructies steeds lichter, flexibeler en daardoor makkelijker te bouwen. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van moderne aluminium constructies en toepassingen voor dakzeilen, deuren en ramen waarbij veiligheid, kwaliteit en uitstraling grote aandacht krijgen.

 

Intertent is in 1991 begonnen als eenmanszaak, opgericht door Egbert Feijer. In 2007 kwam er met de komst van Roland de Boer een nieuw elan in het bedrijf. Met zijn ervaring en achtergrond vond een verdere professionaliseringsslag plaats waarbij geïnvesteerd werd in nieuwe producten en ook veel nieuwe opdrachtgevers hun weg vonden naar Intertent. Een belangrijke stap was de ontwikkeling van een eigen tentontwerp en een uniek bouwsysteem, gebaseerd op de jarenlange kennis en ervaring. Zo konden de op- en afbouwtijden drastisch gereduceerd worden. Zeer wenselijk wanneer steeds vaker sprake is van elkaar snel opvolgende evenementen. Sinds 2017 is Wouter Zick aangetreden als algemeen directeur en mede-eigenaar. Samen met Jan, Maarten en Frits de Boer, neven van Roland.

Het team is de drijvende kracht

De uitspraak ‘teamwork makes the dream work’ geldt zeker voor Intertent. Al 30 jaar zorgen de medewerkers er elke dag voor dat opdrachtgevers worden voorzien van passende oplossingen voor hun tijdelijke accommodatie uitdagingen. Er werken zelfs nog drie medewerkers die er sinds de beginjaren bij zijn. Met een ervaren en professioneel team in zowel Nederland als Duitsland worden klanten compleet ontzorgt. En dat gaat verder dan alleen een tent bouwen. Het gaat om het totaalplaatje. Van de kwaliteit van de geleverde producten tot de professionaliteit en het meedenkend vermogen van de medewerkers. Waarbij alles tot in de details klopt en het bedrijf ook in staat is zich aan te passen aan een veranderende markt.

Sterk aanpassingsvermogen

Dat aanpassingsvermogen heeft Intertent gedurende de afgelopen drie decennia menigmaal moeten toepassen. En daar ligt dan ook de kracht van het bedrijf. Met een proactieve en flexibele houding en de drive om altijd te zoeken naar de juiste oplossing is elke uitdaging vol energie opgepakt. Het geheim? Meebewegen met de markt. Van tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen tot complete corona-teststraten en vaccinatiecentra. Daarmee is Intertent in staat geweest om ook met het wegvallen van haar core business tijdens de coronapandemie met succes het hoofd boven water te houden.

Toekomstambities

Binnenkort gaat het bedrijf dus verder onder de naam Intersettle. En zal het zich blijven inzetten om klanten de best mogelijke oplossing voor hun capaciteituitdagingen te bieden. Daarbij durft Intersettle ook buiten de bestaande kaders te denken. Zo is het bedrijf recent distributeur van de AIR8-luchtdesinfectiesystemen geworden, want luchtdesinfectie is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de inrichting van tijdelijke accommodaties. Die verbreding past bij de filosofie: het verhuren van turn-key evenementenlocaties en tijdelijke huisvesting met een diversiteit aan toepassingen.